Muziekplezier van 1 tot 4

“Ik vond de lessen echt een verrijking voor mijn dochter. Vooral omdat het niet alleen maar om het zingen van liedjes draaide. Ze heeft geleerd hoe verschillende instrumenten klinken, ze heeft geleerd te bewegen op verschillende soorten muziek, ze mocht zelf muziek maken bij een liedje en nog veel meer”
Désirée Kooistra

“Als ik Julia woensdagochtend vraag wat we gaan doen zegt ze luid: ZINGEN, LEUK!!”
Willy Sangers (oma)

Meer ervaringen lees je hier: Ervaringen

Doel
Het doel van de cursus “Muziekplezier van 1 tot 4” is om jonge kinderen op een speelse manier in aanraking te brengen met muziek.

Voor wie
De cursus is bedoeld voor kinderen die nog niet naar school gaan, samen met 1 volwassene (een ouder, grootouder of andere vaste verzorger). De opzet en inhoud is vergelijkbaar met een cursus “Muziek op Schoot”.

Effecten
Kinderen genieten al op heel jonge leeftijd van muziek. Als er voor hen gezongen wordt, worden ze er vaak vrolijk of rustig van. Veel dagelijks terugkerende activiteiten zoals opruimen, eten, in bad gaan, aankleden, gaan slapen, worden leuker en gaan vaak makkelijker als er bij gezongen wordt.

Zingen heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van het jonge kind: stimulering van de spraak- en taalontwikkeling; oefenen van motorische vaardigheden (klappen, stampen, meebewegen, dansen); trainen van het geheugen en de concentratie (onthouden van woordjes en melodieën). En het kind leert als vanzelf zuiver te zingen. De liedjes nodigen uit om thuis te herhalen en werken ondersteunend bij kleine dagelijkse rituelen.

Inhoud
Tijdens de cursus worden muzikale spelletjes aangeboden die passen bij de ontwikkeling van het kind. Spelenderwijs worden nieuwe liedjes geleerd, instrumentjes verkend en luisteractiviteiten gedaan. Ook is er aandacht voor bewegen op muziek. De lessen duren 45 minuten. Na iedere les is er iets te drinken en kunnen de ouders nog even napraten, terwijl de kinderen spelen. De cursus start 4 keer per jaar: in september, november, februari en mei. Elk blok heeft een nieuwe inhoud, verbonden aan de seizoenen, feestdagen, e.d.

Algemene informatie

Doelgroep:
Kinderen 1,5-4 jaar , samen met 1 volwassene (maximum aantal deelnemers: 8 per groep).

De cursussen worden op de volgende dagen door mij verzorgd bij KunstenHuis Idea Zeist (uitgezonderd feestdagen / schoolvakanties):

Blok 4, 2024 (8 weken, m.u.v. feest-/vakantiedagen):
maandag 8 april t/m 17 juni 2024:
8.45 – 9.45 uur: 1,5 – 4 jaar
9.45 – 10.45 uur: 1,5 – 4 jaar (VOL)

woensdag 3 april t/m 5 juni 2024:
8.45 – 9.45 uur: 1,5 – 4 jaar (VOL)
9.45 – 10.45 uur: 1,5 – 4 jaar (VOL)

vrijdag 5 april t/m 7 juni 2024:
8.45 – 9.45 uur: 1,5 – 4 jaar
9.45 – 10.45 uur: 1,5 – 4 jaar (VOL)
10.45 – 11.45 uur: 1,5 – 4 jaar

Inschrijven via volgende linkMuziekplezier van 1 tot 4 Kunstenhuis Zeist

Tarief:
Zie bij de betreffende organisatie.

Locatie:
KunstenHuis Idea Zeist, Markt 3, Zeist

Meld je direct aanOf bel Marca Hanegraaff: 0627197632