Combi zang en piano

“Mijn zoon Boris heeft, in de 2 jaar die hij bij Marca pianoles heeft gehad, veel geleerd en veel plezier gehad. Mijn dochter Susanne heeft haar eerste zangvaardigheden geleerd op Marca’s kinderkoor. We waren enthousiast over Marca en over haar methoden. Ze heeft zowel voor piano als voor zang leuke uitvoeringen georganiseerd met al haar leerlingen. Marca heeft daarnaast zelf ook een fantastische stem. Ik beveel haar van harte aan.”
Wilbert van der Kruk

Meer ervaringen lees je hier: Ervaringen

Voor kinderen die graag zingen én piano willen leren spelen is er de mogelijkheid combinatielessen zingen-piano spelen te volgen. Deze methode is zeer geschikt voor jonge kinderen vanaf 5 jaar. Ook voor kinderen die moeite hebben met noten lezen (bijvoorbeeld kinderen met dyslexie) is het een heel prettige manier van leren piano spelen.

Inhoud
In de auditieve pianomethode (“Bijdehandjes”) leren kinderen piano spelen met behulp van liedjes die eerst gezongen en daarna op het gehoor gespeeld worden. Door de creatieve opzet en de vele extra opdrachten is de methode een aantrekkelijke start voor elke beginnende pianoleerling.

Werkwijze
De methode start met 2-toonsliedjes, gevolgd door 3-, 4- en 5-toonsliedjes. Er is meteen aandacht voor het spelen met 2 handen. Het notenschrift is in deel 1 van de methode nog vrijwel niet aan de orde. In deel 2 wordt een begin gemaakt met het tekenen, lezen en spelen van noten.

Lesduur
U kunt kiezen voor een lesduur van 30 of 45 minuten.

Oefenen
Het is belangrijk om ook thuis te oefenen. Hoewel niet strikt noodzakelijk, kan het bij heel jonge kinderen prettig zijn als de ouders regelmatig even samen met het kind oefenen. Het is aan te bevelen om het kind minimaal 5 keer per week even te laten piano spelen. Dit hoeft in het begin zeker niet lang te duren, 10 minuten per dag is voldoende.

Meer informatie

Meld je direct aanOf bel Marca Hanegraaff: 0627197632