Ervaringen

Benieuwd naar wat anderen zeggen over de lessen bij Ekkanti Muziekatelier? Lees de ervaringen hieronder! Wil je zelf je ervaring delen op deze pagina? Graag! Mail je ervaring via de contactpagina, dan zorg ik ervoor dat de reactie geplaatst wordt.

Piano- en Zangles

Irma van Leeuwen

We worden heel vrolijk van de pianolessen die Marca sinds een jaar aan onze dochter Julie (7 jaar) geeft. Niet alleen Julie zelf geniet, maar ook wij als ouders. En niet te vergeten de oma’s die soms op bezoek zijn als Marca komt. Wat een verschil met de pianolessen die we ons van vroeger herinneren… Plezier staat voorop en elke les is anders. Zowel de methode als de aanpak worden goed afgestemd op het kind. ‘Fouten maken’ komt niet in Marca’s vocabulaire voor. Iets kan hooguit nóg mooier worden, nóg beter gaan. Deze positieve benadering werkt heel goed bij Julie.
En wat Julie zelf van de lessen vindt: “Superleuk!”
2017

Ruud van der Vliet

“Na mijzelf saxofoon en gitaar te hebben aangeleerd vond ik het, toen ik op mijn 61e stopte met werken, tijd worden voor een grotere uitdaging: de piano. Maar dat is toch wel het moeilijkste instrument, dat er bestaat: Tien vingers, die tegelijkertijd tonen kunnen genereren en die dan ook nog af en toe door een pedaal worden ondersteund. Dat zou ik mezelf nooit kunnen aanleren! Dus ging ik op zoek naar een pianodocent.
Ik kwam via haar aantrekkelijke website terecht bij Marca Hanegraaff. Vanaf het begin klikte het met deze enthousiaste lerares.
Al die hobbels, die je bij het pianospel tegenkomt (tien vingers die altijd de verkeerde kant op gaan of over elkaar struikelen; twee systeembalken met verschillende sleutels; en waar zit nou toch ook weer de as?; 61-jarige hersenen, die steeds meer piepen en kraken; vingergeheugen? wat is dat?): met Marca naast je worden ze allemaal met plezier (in de nodige kleine stapjes) overwonnen!
Ik ben heel trots op wat ik met hulp van Marca in één lesjaar allemaal al heb kunnen bereiken. Ik kan iedereen, dus ook de later instappers, aanraden om bij Marca pianoles te nemen.
De bekende hoogleraar klinische neuropsychologie aan de VU, Erik Scherder, zei ooit: “Muziek maken is dus op alle denkbare fronten levensbevorderend!” Extra reden om hier nog heel lang mee door te gaan. En hoe leuk is het om te doen onder de enthousiaste aansturing van Marca Hanegraaff?
2017

Sabine Baltussen

Ik ben 2 maanden geleden gestart met pianolessen bij Marca. De lessen zijn niet alleen leuk en leerzaam waar ik natuurlijk voor kom, maar ook heel prettig. Marca is een kei in je op het gemak stellen, ze straalt te allen tijde rust uit en is heel creatief in het bijbrengen van de clou van muziek. Als ik een stukje op de ene manier niet onder de knie krijg probeert ze een andere invalshoek en zet ze ook humor in, waardoor de les heel plezierig blijft. Als ik nog geen noten had kunnen lezen, dan ben ik ervan overtuigd dat ik dat snel bij haar had geleerd.
Kortom elke les is echt leuk, dus wil je leren piano spelen?! Dan kan ik Marca alleen maar aanbevelen!!!
2013

Wilbert van de Kruk

Mijn zoon Boris heeft, in de 2 jaar die hij bij Marca pianoles heeft gehad, veel geleerd en veel plezier gehad. Mijn dochter Susanne heeft haar eerste zangvaardigheden geleerd op Marca’s kinderkoor. We waren enthousiast over Marca en over haar methoden. Ze heeft zowel voor piano als voor zang leuke uitvoeringen georganiseerd met al haar leerlingen. Marca heeft daarnaast zelf ook een fantastische stem. Ik beveel haar van harte aan.
2011

Nathalie Verstraten

Marca is een toegewijd docente. Plezier staat bij haar voorop. Haar kennis en plezier in muziek weet ze uitstekend over te brengen op haar leerlingen.
2012

Pieter Dings

Marca is een inspirerende muzieklerares, die actief zoekt naar de best passende manier om elk kind les te geven. Onze dochter heeft een belangrijk deel van het plezier in pianospelen aan haar te danken. Haar enthousiaste eigen muzikale performances werken natuurlijk ook inspirerend en geven leerlingen een mooi voorbeeld.
2011

Raymond ter Horst

Marca is een zangdocente die haar vak verstaat. Ze weet waar ze haar leerlingen naar toe wil brengen. Ze weet dan ook hoe ze dat op een leuke en efficiente manier kan doen.
Marca is daarnaast zelf een zeer begaafd zangeres en een leuk mens!
2011

Henriëtte Treurniet

Marca is een hele enthousiaste en begaafde lerares. Ze voelt buitengewoon goed aan waar ik mijn stem en zang kan verbeteren. Ze heeft zelf ook een prachtige stem, waardoor ze voor mij een voorbeeld is dat navolging verdient. Haar lessen zijn bovendien gezellig, hetgeen ook maakt dat ik steeds zin heb om te gaan.
2011

Cursussen

Francis (moeder van Josephine)

Onze dochter Fien gaat iedere vrijdagmorgen naar Muziekplezier, gegeven door Marca. Aan het begin van de week staat ze al te trappelen om naar ‘muziek en zingen’ te gaan, zoals ze het zelf noemt. Onze Fien is één brok energie en springt er op los. Totdat ze bij Muziekplezier komt. Dan gaan écht alle remmen los! Marca weet met haar uitgesproken enthousiasme, muzikaliteit en het vermogen zich in te leven in de belevingswereld van kinderen er elke week een feest van te maken. Fien vindt het fantastisch en fladdert dolenthousiast door de ruimte, waarmee ze andere kinderen uit hun schulp helpt. En bovenal ons als ouders nog een beetje trotser maakt op haar.
Niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam door de thema’s die Marca behandelt. Een echte aanrader dus om je kind met Marca kennis te laten maken en daarmee met muziek, zang en dans.
November 2019

Jacqueline (oma van Elin)

Over de cursus “Muziekplezier van 1 tot 4” in Zeist:
Acht weken hebben mijn kleindochter van ruim 2 en ik de muzieklessen bij Marca gevolgd en ik weet niet zeker wie er het meest van genoten heeft, zij of ik. Het was een genot om te zien op wat voor rustige en uitnodigende manier Marca contact legde met de peuters en hoe ze de lessen opbouwde met vaste, steeds terugkerende en dus herkenbare liedjes, aangevuld met iedere keer weer wat nieuws rond een thema. Klappen, zingen, muziekinstrumentjes, bewegen, piano, klassieke muziek, een golvende zee, handenvol met blaadjes, het kwam allemaal in een logisch verband en speels voorbij. En mijn kleindochter, ze vond het een beetje spannend in het begin maar kwam steeds blij zingend weer thuis. Zelf geluiden en muziek maken was wel het allerleukst en ik denk dat de spinnetjes Piet en Daan nog heel lang door zullen kriebelen!
November 2019

Gwendolyn (moeder van Zoey)

Mijn dochter Zoey (bijna 3) en ik hebben met veel plezier de cursus Muziekplezier van o tot 4 gevolgd. Zoey kende de liedjes al snel en zong, klapte en danste enthousiast mee. Ook thuis kwamen de liedjes voorbij. Het was erg leuk dat de kinderen ook zelf muziek mochten maken op instrumentjes. Door de vrolijke, geduldige aanpak van docent Marca voelden de peuters zich zichtbaar op hun gemak.
Een aanrader!
2017

Oma van Maurits

MAURITS EN MUZIEK
Elke week brengt pappa op weg naar zijn werk Maurits van net drie jaar bij Opa en Oma. Na het uitzwaaien van pappa is er maar net tijd om samen met Oma een boekje te kijken, vóór Oma zegt: “Ga je mee naar muziek?” Maurits rent naar de kapstok om zijn knuffel en jas te pakken en naar de auto te gaan. Bij het schoolgebouw kent hij de weg intussen en wil zo snel mogelijk naar boven. Dan komt hij in het lokaal en wordt weer even verlegen: zo veel andere kindjes, dat de vaste plek op Oma’s schoot toch wel aantrekkelijk is. Je eigen naam zeggen, zelfs tegen Winnie de Poeh, is best een grote opgave. Gelukkig is “juffie” altijd dezelfde en beginnen de liedjes. Klappen, stappen, stampen, draaien is een feest. Ook leuk: je knuffel al die dingen laten doen. Het allerleukst: zelf muziek maken met kleine instrumentjes: stokjes, rinkelbelletjes, “rammel-eitjes”, enzovoort. Vóór we het weten is het al weer tijd om het afscheidsliedje te zingen. We gaan vrolijk naar huis. Voor Maurits is de muziek allesbehalve verdwenen uit zijn hoofd. Spelend met blokjes of playmobil klinken klanken die af en toe zijn te herkennen als flarden van liedjes. De poppetjes stampen en slaan op de trommel. Oma wordt in het spel betrokken en “moet” ook zingen en klappen en stappen. Muziek vormt de hele ochtend de kern van onze bezigheden.
2017

Anita (oma van Janne)

“Muziekplezier van 0 tot 4”: een toepasselijke naam!
Samen met mijn kleindochter volg ik, inmiddels voor de derde keer op rij, de cursus “Muziekplezier van 0 tot 4” die Marca in samenwerking met Bink Kinderopvang organiseert.
Vanuit mijn werk in de kinderopvang ken ik de waarde van muziek, zang en beweging (en de combinatie van deze drie) voor jonge kinderen. Als grootmoeder geniet ik vooral van het plezier dat mijn kleindochter heeft. En … ben ik supertrots als ik zie dat zij zich steeds vrijer voelt, de liedjes herkent en de bewegingen en gebaren meedoet.
Elke week weer een dierbaar moment samen!
2017

Sander (vader van Victor)

Mijn zoontje Victor was net twee toen we naar muziekles gingen. We vonden het allebei heel leuk. Juf Marca zorgt voor een goede sfeer en kiest leuke liedjes uit. Bij alle liedjes horen passende gebaren. Ook was er altijd een moment waarop de kinderen muziekinstrumenten mogen gebruiken. Victor had vaak al dagen van tevoren zin in de muziekles en zong vaak ook thuis zijn favoriete liedjes. We vonden het heel leuk en afwisselend. Een aanrader!
2015

Michael (vader van Indi)

Muziekplezier was voor mijn dochter het uitje van de week. Het was een ontdekkingsreis van (educatieve) spelletjes doen, liederen zingen en instrumenten bespelen in een veilige vertrouwde omgeving met gelijkgestemde kinderen en ouders. Haar vocabulaire schoot omhoog en zong/babbelde de oren thuis van onze kop. Alsof ze spelenderwijs meer zelfvertrouwen heeft ontwikkeld en zichzelf durft te laten zien/horen. Regelmatig danst ze zingend door de kamer of geeft ze een voorstelling. Wij vonden de lessen precies lang genoeg. Door lessen van 40 minuten kunnen kinderen hun aandacht erbij houden en thuis de nieuwe indrukken verwerken zonder dat dit te veel voor ze is. Absoluut een aanrader voor iedereen.
2015

Ineke (oppas)

Voor mijn oppaskindje was en is muziekplezier van 0 tot 4 het helemaal. Hij ging helemaal op in de liedjes en kon al snel mee doen en meezingen. Een echt uitje waaraan we beide leerzaam plezier hebben beleefd!
2015

Désirée (moeder van Anne)

Samen met mijn dochter Anne van 2 jaar heb ik 2 cursussen “muziekplezier van 0 tot 4″ gedaan. De liedjes die we tijdens de les leerden, wilde ze thuis heel graag weer horen. Gelukkig kregen we van alle liedjes elke keer de muziek doorgestuurd. Ze begint de liedjes nu ook spontaan zelf te zingen. Als er tijdens de muziekles instrumenten bij gepakt werden, ging ze helemaal los. Ik vond de lessen echt een verrijking voor mijn dochter. Vooral omdat het niet alleen maar om het zingen van liedjes draaide. Ze heeft geleerd hoe verschillende instrumenten klinken, ze heeft geleerd te bewegen op verschillende soorten muziek, ze mocht zelf muziek maken op de juiste momenten in een liedje en nog veel meer.
Marca is een hele lieve, rustige juf die precies op de groep weet aan te sluiten.
Wij hebben erg genoten van de lessen.
2015

Willy (oma van Julia)

Julia zingt sinds zij 1 jaar is.
Je ziet haar genieten tijdens de les. Wij krijgen de ingezongen liedjes toegestuurd en zingen deze thuis mee. Inmiddels is Julia bijna 2 en kent zij de meeste liedjes. Met het liedje Sip sap sop ruimt ze thuis haar spullen op. Het woordje STOP wat spelenderwijs gebruikt wordt bij het muziek maken horen we thuis terug tijdens haar spel. Met de andere kindjes leert ze dingen samen te doen. Ze danst, klapt, zingt, wijst ogen, oren, neus, vingers enz aan en haar woordenschat groeit elke les.
Als ik Julia woensdagochtend vraag wat we gaan doen zegt ze luid: ZINGEN, LEUK!!
Julia en oma genieten samen van dit wekelijkse ritueel.
2015