Muziekplezier van 0 tot 4

“Ik vond de lessen echt een verrijking voor mijn dochter. Vooral omdat het niet alleen maar om het zingen van liedjes draaide. Ze heeft geleerd hoe verschillende instrumenten klinken, ze heeft geleerd te bewegen op verschillende soorten muziek, ze mocht zelf muziek maken bij een liedje en nog veel meer”
Désirée Kooistra

“Als ik Julia woensdagochtend vraag wat we gaan doen zegt ze luid: ZINGEN, LEUK!!”
Willy Sangers (oma)

Meer ervaringen lees je hier: Ervaringen

Doel
Het doel van de cursus “Muziekplezier van 0 tot 4” is om jonge kinderen op een speelse manier in aanraking te brengen met muziek.

Voor wie
De cursus is bedoeld voor kinderen die nog niet naar school gaan, samen met 1 volwassene (een ouder, grootouder of andere vaste verzorger). De opzet en inhoud is vergelijkbaar met een cursus “Muziek op Schoot”.

Effecten
Kinderen genieten al op heel jonge leeftijd van muziek. Als er voor hen gezongen wordt, worden ze er vaak vrolijk of rustig van. Veel dagelijks terugkerende activiteiten zoals opruimen, eten, in bad gaan, aankleden, gaan slapen, worden leuker en gaan vaak makkelijker als er bij gezongen wordt.

Zingen heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van het jonge kind: stimulering van de spraak- en taalontwikkeling; oefenen van motorische vaardigheden (klappen, stampen, meebewegen, dansen); trainen van het geheugen en de concentratie (onthouden van woordjes en melodieën). En het kind leert als vanzelf zuiver te zingen. De liedjes nodigen uit om thuis te herhalen en werken ondersteunend bij kleine dagelijkse rituelen.

Inhoud
Tijdens de cursus worden muzikale spelletjes aangeboden die passen bij de ontwikkeling van het kind. Spelenderwijs worden nieuwe liedjes geleerd, instrumentjes verkend en luisteractiviteiten gedaan. Ook is er aandacht voor bewegen op muziek.

Algemene informatie

Doelgroep:
Kinderen 0-4 jaar , samen met 1 volwassene

In JANUARI 2018 zullen er weer nieuwe cursussen gepland worden in Amersfoort e/o Hoogland. Houd de website in de gaten voor de data en lokaties!

Tarief 10-weekse cursus:
€ 85,=

Korting:
Kijk voor gezinskorting of promotiekorting bij de algemene voorwaarden.

Locatie:
Wordt nader bekend gemaakt: Amersfoort en/of Hoogland

LET OP: ontvangt u binnen 1 dag GEEN mail van mij nadat u zich heeft aangemeld, neem dan svp direct contact op via 06-27197632. 

Meld je direct aanOf bel Marca Hanegraaff: 0627197632